Опасни отрови в село Ралево – алармират читатели на Плевен за Плевен

21.08.2013 10:09

ralevo2

За опасни отрови в близост до Ралево, алармираха силно обезпокоени жители на плевенското село. Според тях, преди няколко дни, кметският наместник Иван Мончев е пратил няколко човека, работещи по така наречения чл. 9, да разчистят порутена къща в близост до пасището на Ралево. Пред съселяните си Мончев споделил идеята си да превърне сградата в….екирисаж.

ralevo1
Бившият кмет на селото – Асен Гетов потвърди пред Плевен за Плевен за случая. Според него в спомената сграда са се съхранявали отровни вещества от много години и тя би трябвало да е консервирана на специален режим. И Гетов изрази своите опасения, че изринатите извън помещението отрови, крият сериозна опасност както за пасящите наблизо животни, така и за здравето на жителите на селото. Той потвърди, че двама от изпратените от кметския наместник работници са в плевенска болница след интервенцията.

ralevo3
В момента на мястото са представители на Община Плевен и Гражданска защита, заяви на редакционния телефон на Плевен за Плевен жител на селото. По-късно ще ви информираме за развитието на случая.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: