Областният кани НПО-та, сдружения и медии да сформират Областен обществен съвет

24.07.2013 12:24

oblastpleven

Областният управител на област Плевен Илиян Йончев отправя публична покана за сформиране на Областен обществен съвет. Той се създава в изпълнение на управленската програма на Правителството за подобряване на социалното положението на българските граждани, на бизнес-средата и демократизиране на управлението. С обществените съвети към министерствата и областните администрации се цели прозрачност и достъпност до информацията за работата на държавната администрация.
Публичната покана е отправена до всички неправителствени организации, младежки организации, професионални сдружения и обединения, имащи отношение към развитието на област Плевен във всички сфери и направления, до медиите, информират от Пресцентър на Областна администрация – Плевен.
Желаещите да се включат в обществения съвет могат да подадат заявление по образец в деловодството на Областна администрация- Плевен на адрес: пл. „Възраждане” №1. Срокът е до 31 юли 2013 г. Желаещите могат да предложат и проект на Устройствен правилник за организацията и дейността на обществения съвет. Той ще бъде разгледан на учредителното събрание. Съставът на Областния съвет ще бъде отворен и към него ще могат да се присъединяват организация и след посочения срок.
Публичната покана, заедно с образец на заявлението са публикувани на интернет-страницата на Областна администрация – Плевен. Заявления могат за се изпращат и по електронна поща на e-mail: [email protected] .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: