Ученици от „Интелект” ще практикуват в английския Портсмут

26.03.2013 18:25

интелект1

От 1 до 22 април 20 ученика от 10а, 10в и 11а клас на ДФСГ „Интелект“ ще проведат трансгранична практика в Портсмут, Великобритания. Участниците са избрани след петмесечна езикова, професионална и културна подготовка и положен изпит. По този повод днес зам. областният управител Тошко Гетов връчи сертификати на учениците, класирали се за участие в проект „Електронно митническо обслужване – европейският опит и практика“, с ръководител Йоана Лазарова. Това информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.
В продължение на пет месеца с помощта на интерактивни методи, под формата на ролеви игри и изнесено обучение, учениците от 10а, 10в и 11а клас са се опознали и развили своите умения за общуване и екипна работа. Посредством специализираната професионална подготовка, те са разширили своите теоретични знания по ключовите теми, свързани с митническото обслужване, митническите режими и процедури, както и общи познания за данъчната и митническа служба във Великобритания и за организациите, в които ще практикуват. Основния акцент е бил на организацията на митническата дейност и цялостната й електронизация. Учениците са се запознали с основните правила и норми на поведение в междукултурна среда, с начина на живот в страната-домакин, традиции, обичаи, културни ценности, както и с инструкции за безопасност по време на престоя. В основата на езиковата подготовка е залегнал фокусът върху бизнеса като съвместяване на теория, практика и отработени умения, благодарение на които учащите да овладеят не само езика, но и способността да работят успешно в бизнес средата.
Фирмите, в които ще се проведе практиката, са счетоводна къща с екип от експерт – счетоводители във всички области, фирма за производство и продажба на софтуерни продукти, Национална агенция за приходите, Градския съвет- Портсмут, компания за морски превоз, компания- посредник между работодатели и служители във всички области, включително данъчната администрация, счетоводство, финанси и информационни технологии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: