AVON България дари ехограф за образна диагностика на УМБАЛ „Георги Странски”

26.02.2013 16:55

В рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас – „От любов към живота”, AVON България дари ехограф за образна диагностика и безплатни профилактични прегледи на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Георги Странски” – гр. Плевен. С това дарение козметичната компания осигурява по-достъпна и качествена профилактика на жените от града и региона в навечерието на един от най-хубавите празници – 8 март, Ден на жената.

авон
Дарението, осъществено с помощта на Български фонд за жените в рамките на кампанията, цели да се фокусира върху превенцията на жени на възраст между 30 и 50 години. През следващите 2 месеца стартира и програмата за безплатни профилактични прегледи на жени в неравностойно положение в Плевен и региона, за които ще бъде предоставена информация допълнително.
„Днес сме тук, за да дарим първия за тази година ехограф в рамките на 11-годишната кампания на AVON срещу рака на гърдата в България. От началото й до днес целите ни са две – да научим българката да се грижи за своето здраве и да съдействаме за по-достъпна профилактика и диагностиката. Днес всички вече знаем, че ракът на гърдата е 100 % лечим, когато бъде открит навреме. С дарението на апаратурата на УМБАЛ „Георги Странски” се надяваме да направим жените от гр. Плевен и региона още по-здрави, усмихнати и щастливи”, каза Люба Василева, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония.
За да осъществи дарението от името на козметичната компания, Стоила Бонгалова, директор на БФЖ сподели: „Въпреки, че Българският фонд за жените е организация, която е осъществила много дарения през годините, се чувствам изключително развълнувана в този момент. Чувството, че ще помогнем на хиляди жени да бъдат здрави и по-сигурни в бъдещето, е прекрасно. Нека благодарим и на хилядите български жени и мъже, подкрепили каузата, закупувайки благотворителен продукт от серията „От любов към живота”.
От страна на болницата апаратурата прие доц. Луканов, зам. изп. директор на УМБАЛ „Георги Странски”: „Избирането на Университетската болница в Плевен е оценка за изключителния професионализъм на специалистите тук”, подчерта доц. Луканов. „Кампанията на AVON „От любов към живота” е доказателство как с обединени усилия обществото ни може да се справи с една от най-страшните болести. Подкрепата на неправителствените организации и бизнеса гарантират устойчивост на постиженията на нашите специалисти, превърнали Плевен в център на борбата с онкологичните заболявания”, допълни заместник-изпълнителният директор.
Според официалната статистика на Български национален раков регистър всяка 10-та българка е засегната от рак на гърдата, докато в световен мащаб се разболява една на всеки пет жени. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с 3 800 нови случая. ¼ от всички починали от рак жени са от рак на гърдата – цифра, която не може да бъде пренебрегната, защото открит навреме, ракът на гърдата е лечим.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: