Плакет и диплом за плевенчаните Гергана Карапанова и Георги Чапанов от Лауреатски дни „Катя Попова“

25.10.2024 17:04

 

14-годишната плевенчанка Гергана Карапанова бе най-младият лауреат в концертната вечер с участието на Общинския духов оркестър на сцената на XXXII издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“ в четвъртък вечер. Талантливата плевенчанка грабна публиката с песента „Повей, ветре“ на голямата българска певица Паша Христова. Днес Гергана Карапанова получи своя плакет и диплом за представянето си на фестивалната сцена на специална среща в Община Плевен. Плакет и диплом бяха връчени и на плевенчанина Георги Чапанов – преподавател „Поп и джаз пеене“ в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“.

Отличията на Гергана и Георги връчиха заместник-кметът с ресор „Хуманитарни дейности“ Елина Димитрова и Георги Султанов – мениджър проекти, конкурси и фестивали към Плевенска филхармония, в присъствието на Георги Милтиядов – диригент и пианист на Плевенска филхармония. И на двамата те пожелаха здраве и много успехи на родните и световните музикални сцени.

Солисти на концерта в четвъртък вечер бяха млади плевенски лауреати, изпълнители на поп и джаз – Тервел Иванов, Антонио Христов, Маргарет Георгиева, Паолена Бънджева и Гергана Карапанова. Техни преподаватели са Доротея Люцканова и Георги Чапанов. 14-годишната Гергана е една от солистките на Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова при НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Плевен. Лауреат е на националния фестивал „Детска мелодия на годината“ и на Европейския конкурс за детска песен „Златни искри“. Участва и в редица музикални спектакли, един от последните които е концерт-спектакъл „Среща в Бургас“ с музиката на Георги Милтиядов. Гери е позната на плевенската публика от десетките си музикалните изяви, ученичка е първа година в НУИ „Панайот Пипков“ с поп и джаз пеене.

Информация и снимки: община Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: