Ученици от плевенско училище се обучават в ,Сърце и Мозък’

23.10.2024 8:32

 

15 ученици от 11 и 12 клас от Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“ Плевен провеждат практическо обучение в ,Сърце и Мозък’. То е по проект „Модернизиране на професионалното образование и обучение“, по европейска програма „Образование“ 2021 – 2027. Целта на програмата е учениците да придобият практически умения по професиите „Професионално програмиране“ и „Електронна търговия“, както и в направление „Електронни науки“. Ръководствата на училището и болницата са разработили съвместна програма за обучението им, което ще продължи до  април 2025 г., въз основа на сключен договор.

Учениците проявяват интерес към дейността на IT специалистите, високотехнологичното оборудване в болницата, прилагането на модерните техники на работа в различните звена на болницата.  Впечатлени са от съвременната и модерна апаратура в операционните зали, образната диагностика и лабораториите. Разделени са на групи по пет, като при всяко посещение, се запознават с работата на различна структура в болницата.

„Избрахме болница ,Сърце и Мозък’ за провеждане на практическото обучение на нашите ученици, защото тук са внедрени иновативни за България технологии, към които възпитаниците ни проявяват интерес“, информира г-жа Десислава Мацева, класен ръководител и учител по професионална подготовка.

Информация и снимки: ,Сърце и Мозък’ Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: