Практическо проиграване на план за евакуация при пожар се проведе в ДГ „Теменуга“ – Плевен

23.10.2024 12:49

Днес в ДГ „Теменуга“- Плевен се проведе практическо проиграване на план за евакуация при пожар. В него взеха участие всички възпитаници и целия екип на на детското заведение. Тренировъчните мероприятия се проведоха съвместно с Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Плевен. Това информират за Плевен за Плевен от учебното заведение.

Децата имаха възможност да се запознаят с инспектор Явор Генов и инспектор Пламена Миткова, които им разказаха за изключителната важност на своята професия, чиято основна цел е опазването живота и здравето на хората.

Те участваха с пожарни екипи и пожарна кола в режим на светлинен и звуков сигнал, точно като в реална обстановка. Огнеборците демонстрираха противопожарна техника, споделиха с децата как действат при пожар, какво е облеклото на пожарникаря и защо е важно да се евакуират от горящата сграда.

Тази тренировка е част от нашите регулярни мерки за безопасност, които целят да осигурят спокойствие и бърза реакция при евентуална необходимост. Целият екип на ДГ „Теменуга“ изказва благодарност на всички пожарникари и цялото ръководство на РСПБНЗ – Плевен, допълват от екипа на плевенската детска градина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: