Националното турне „Концерти с кауза“ 2024 идва в Плевен на 22 октомври

18.10.2024 14:32

Националното турне „Концерти с кауза“ 2024, организирано в подкрепа на две важни кампании – в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и каузата за повече българска музика в национален ефир, ще има своята спирка в Плевен. Музикалното събитие е на 22 октомври 2024 г., вторник, от 19.00 ч. в НЧ „Съгласие 1869“. В концерта „С песен и стих в сърцата“ ще чуете обичани от поколения български изпълнители – Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „Шик“, Коцето Калки, Искрен Пецов, Дует с кауза /Галя Георгиева и Наско Лазаров/, група „Спринт“, група „Хоризонт“, Красимир Недялков, група „ЖестиМ“. Концертите са под съпровода на оркестър „София“. Специални гости ще бъдат децата и младежите от Музикален център Dori Dios – Плевен с ръководител Дори Люцканова. Събитието се провежда със съдействието на Община Плевен.

Двама от зрителите ще получат специални подаръци от организаторите.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България:

-информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под наслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“;

-националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

Целта на събитието е и популяризиране на Българския жестов език /БЖЕ/, а концертите са достъпни и за публика с увреден слух.

Организатори на събитието са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио „Спринт Проджект“, със съдействието на КТ „Подкрепа“, Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание. Партньори на инициативата са Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, „Хайлайф“, Информационна агенция „Фокус“.

По време на турнето ще бъдат раздавани листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Билети:
https://grabo.bg/pleven/kontzert-s-kauza-0s5st4k
https://www.eventim.bg/…/turne-s-kauzi-s-pesen…/event.html…
https://bilet.bg/bg/cart/koncert-s-kauza-gr-pleven-5507-5507
https://epaygo.bg/4255966006
В касите на Изипей, Бензиностанции OMV, Български пощи, Книжарници Orange, Технополис, Office 1.

Билетен център „Съгласие“ в сградата на НЧ „Съгласие 1869“, пл. „Възраждане“ № 7 – тел. 064/806 788.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: