Есенно настроение в ДГ “Щастливо детство“ – Плевен и филиал „Приказен свят“ /снимки/

18.10.2024 10:44

В изпълнение на дейности по НП „Хубаво е в детската градина“  и вътрешно-образователни проекти на групите, малки и големи проведоха есенен празник посветен на здравето, здравословния начин на живот, българския бит и традиции и изкуството в живота на децата.

В централна сграда малчуганите от четирите възрастови групи, обединени в общ сюжет, пресъздадоха чрез подвижни, щафетни и състезателни игри на открито, пътя на плодовете и зеленчуците от фермера – производител до трапезата на българина.

Във филиал „Приказен свят“, освен върху танца, музиката и песента, педагогическите специалисти и техните възпитаници акцентираха върху словесно-изпълнителското изкуство. С много старание, малките артисти се превъплътиха в героите от художествените произведения на Лъчезар Станчев, като ни предложиха драматизация по приказката „Закъснели птици“ и артистичен етюд по стихотворението „Есен“. Децата с радост рецитираха любимите стихове на поетесата Ангелина Жекова.

Есенно слънце припича и празник весел предрича. Трапеза чудна, богата сложиха днеска децата! И толкоз са пъстри и шарени всички като палитра за водни боички!

Това информират за Плевен за Плевен от учебното заведение в града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: