Учениците от НУ „Единство“ – Плевен се включиха в празника на хляба – снимки

17.10.2024 8:05

На 16 октомври се отбелязват Световният ден на прехраната и Световният ден на хляба. Инициативата е на Международния съюз на хлебопроизводителите и пекарите в знак на почит към хляба и ролята му за здравословното хранене.

С голямо желание и ентусиазъм учениците от НУ „Единство“ се включиха в празника на хляба. Гости бяха директорът на училището – Диана Димитрова, мед. сестра – Катя Дюлгерова и наши колеги. Децата научиха интересни истории и легенди, свързани с хляба и хлебопроизводството. Прочетоха пословици и поговорки. Запознаха се с етикета, който трябва да се спазва при консумацията на хляб. „Без труд, няма да има хляб в устата“ и „Това, което ще направи хлябът, не може да го направи мечът!“. Г-жа Тодорова разказа как се е приготвял хляба в миналото и представи съставките на английски език. Сподели изпитана рецепта за приготвяне на пици и мекици!

Второкласниците останаха удовлетворени и щастливи от изработените фигури, с които ще участват в благотворителност за пчелния кошер. Почерпиха се с “Истински мед” по програма “Екоучилище“.

Това информират за Плевен за Плевен от НУ „Единство“ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: