Призови места за състезатели на „Спартак Плевен XXI” на Открити турнири

15.10.2024 7:58

Седем състезатели на „Спартак Плевен XXI” участваха на Открити турнири през почивните дни. Първо на 12 октомври в град Павликени се проведе традиционният открит турнир по ускорен шах за Купа „Павликени“. В него взеха участие 77 състезатели, разделени в „Група А“ и „Група Б“. Петима плевенски състезатели играха в основния турнир (Група А). В него участваха 46 състезатели, които играха 7 кръга по „Швейцарска Система“. Най-много точки от състезателите на „Спартак Плевен XXI” спечели Цвятко Цеков, който постигна 4,5 точки и спечели наградата за най-добре представил се състезател над 60 години. С по 4 точки завършиха Емил Шукин, Мартин Дяков и Чавдар Андреев.

Отлично се представи 12-годишният Радослав Йорданов, който предпочете да играе в мъжкия, а не в детския (Турнир Б). Радослав спечели 3,5 точки и награда за най-добре представил се състезател до 12 години. Турнирът бе спечелен от гросмайстор Тиличеев.

На 12 и 13 октомври в град Стражица се проведе Открит турнир по класически шах. Той се проведе в 7 кръга по „Швейцарска Система“ и в него играха 32 състезатели, между които и двама състезатели на  „Спартак Плевен XXI”, Отлично се представи 13-годишната Натали Цанева, която с 3 точки спечели наградата за най-добре представила се жена. Другият състезател на плевенския клуб завърши с 3,5 точки. Турнирът бе спечелен от гросмайстор Васил Спасов.

Това информират за Плевен за Плевен от „Спартак Плевен XXI”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: