Първокурсници от специалност „Медицинска сестра“ започнаха клиничната си практика в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“

14.10.2024 14:53

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД имаше удоволствието да приеме студенти от първи курс, обучаващи се по специалност „Медицинска сестра“ в Медицински университет – Плевен. Това  събитие отбеляза началото на клиничното обучение на бъдещите здравни специалисти в нашата болница.

Традиционното посрещане се състоя в Зала № 6  на болницата и беше организирано от Главна медицинска сестра Виолета Димитрова, ст. сестра Надя Димитрова-Председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и  ст. сестра Мария Гиздовска-Председател на Първично болнично дружество към УМБАЛ „Д-р Г. Странски“. Събитието привлече вниманието на преподаватели и старши сестри от различни клиники и отделения на болницата.

Главната сестра Виолета Димитрова изрази топлото си посрещане към студентите, като благодари за избора им да проведат клиничната си практика в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“. Тя ги насърчи да се възползват максимално от възможността да придобият практически опит в нашата модерна и динамична среда, като същевременно им пожела успешно интегриране в работния процес.

Проф. Макрета Драганова, заместник-декан на Факултет „Обществено здраве“, беше гост на събитието и отправи приветствие към студентите. „Това официално посрещане  бележи началото на вълнуващо пътешествие за тези млади здравни специалисти, тъй като те започват своя път към превръщането им в компетентни и състрадателни медицински сестри. Уверена съм, че УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ще предостави стимулираща и подкрепяща среда, която ще им позволи да развият уменията и знанията, необходими за осигуряване на възможно най-добрите грижи за пациентите“, подчерта  проф. Драганова.

Представянето на болницата беше направено от експерт „Връзки с обществеността“ Стоянка Вашкова, която запозна студентите с богатата 160  годишна история на лечебното заведение, неговата мисия, управление, структура и дейности. Тържеството завърши с музикален поздрав от певческа група при  читалището в с. Тодорово, ръководена от Марян Туджаров.

Част от ангажимента на Университетска болница „Д-р Г.Странски“ е  инвестиране  в развитието на следващото поколение здравни специалисти, предлагайки стабилна основа, която ще им помогне да процъфтяват в своята кариера. Болницата разполага  с  модерна апаратура, опитни професионалисти и култура на сътрудничество, което я прави идеална база за практическо обучение  на  амбициозни студенти.

По време на тяхното пребиваване тук, студентите ще имат достъп до широк спектър от възможности за обучение,  ръководени от опитни лекари и медицински сестри, както и участие в реални клинични ситуации под надзора на нашите квалифицирани екипи. Тази уникална комбинация от теоретично разбиране и практически опит ще гарантира, че те са добре подготвени да се изправят пред предизвикателствата.

Информация и снимки: Пресцентър, УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД

#тагове:

НАЙ-НОВИ: