Община Левски посрещна ученици в Деня на българската община – снимки

14.10.2024 12:31

Ученици от СУ „Крум Попов”, ОУ „Максим Горки” и ПГССТ „Н.Й.Вапцаров” имаха възможност да се включат в инициативата Ден на отворените врати  на  Община Левски на 11 октомври, по повод 12 октомври – Ден на българската община.

Младите хора от всички училища в град Левски видяха отблизо как работи  община Левски, влязоха в ролята на кмет и зам.кметове, директори на дирекции и дейности в различните отдели на общинската  администрация. Учениците имаха възможност да бъдат и общински съветници, да правят предложения и вземат решения. Органите на местно самоуправление   показаха и разказаха за процеса на работа и  вземането на решения в работен ден.

Защо 12 октомври е ден на българската община, историята и ролята и за живота на хората в местната общност, какво работят кмета, общинските съветници и общинските служители, отговор на тези и други въпроси учениците получиха при откриването на срещата с участието на кмета на общината Любка Александрова, зам.кмета Елка Ангелова, председателя на Об С – Левски д-р Галин Грозданов и зам .председателя Дочко Дочев.

Община Левски се стреми да отговори на желанията на младите хора, за да се чувстват на хубаво място, да спортуват, и е отворена за предложенията им, отбеляза кметът Любка Александрова. Изрази радостта си от интереса на младите хора към работата на Община Левски и възможността, преди приемането на бюджета на общината, да чуе и техните предложения. Спря се на натовареното ежедневие и работа в Общината, на стремежа да се  решават ежедневните задачи и проблеми, за да бъдат условията за живот в общността по-добри с всяка изминала година. Пожела на младите хора, бъдещето на общината, а и на местното самоуправление, да сбъдват мечтите си.

Участието на ученици от СУ „Крум Попов”, ОУ „Максим Горки” и ПГССТ „Н.Й.Вапцаров” в  Деня на отворените врати в Община Левски беляза  добро начало за гражданското им участие в процесите за развитие на местната общност.

Информация и снимки: Пресцентър на община Левски.

 

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: