В Плевен ще се проведе първата за страната надпревара по състезателен олимпийски БМХ

08.10.2024 14:52

Първата за България надпревара по състезателен олимпийски БМХ ще се проведе в Плевен на 13 октомври 2024 г., неделя. Мероприятието ще е в един ден, съблюдавайки правилата на Международния колоездачен съюз – UCI. Идеята на основните организатори – Колоездачен клуб „Кайлъка Райдърс Плевен“, е максимално голям брой състезатели и близки до колоезденето хора да се докоснат до тази дисциплина от колоездачното семейство. Участието е напълно безплатно! Предвидени са категории за смесени велосипеди, като не е задължително да се участва с БМХ колела.

Община Плевен съдейства с осигуряване на необходимата техника за изграждането на първото състезателно БМХ трасе в България, което е в Плевен на ул. „Марибор“ № 1. Машини на „Инжстрой“ ЕООД помогнаха насипаната на мястото необходима земна маса да бъде оформена като специфични препятствия по трасето – стартов хълм, виражи, скокове, ролетки и др. Инициативата за оказване на съдействие беше на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и на председателя на Общинския съвет – Плевен доц. д-р Иван Малкодански.

Организатор на първото състезание по олимпийски състезателен БМХ в България е СК „Кайлъка Райдърс“ със съдействието на СК „Райдърс Юнайтед“ и Българска федерация по колоездене, събитието се провежда с подкрепата на Община Плевен, Туристическо дружество „Кайлъшка долина”, СК „Кайлъка Райдърс“, СК „Райдърс Юнайтед“, Българска Федерация по Колоездене.

Програма на състезанието на 13 октомври, неделя:

08:00 – 10:00 – Регистрация /финална зона/

08.30 – Трасето е отворено за инспекция и обход (НЕ СЕ ДОПУСКАТ ВЕЛОСИПЕДИ)

09:00 – 09:15 ч. – Техническа конференция /финална зона/

09:30 ч. – Отворени тренировки без стартова решетка

10.30 ч. – Тренировки със стартова решетка за категория – Деца БМХ & смесени велосипеди + категория девойки/жени – БМХ & смесени велосипеди.

11:30 ч. – Трасето се затваря

11:45 ч. – Тренировки със стартова решетка за категория – Мъже БМХ & смесени велосипеди + ветерани – БМХ & смесени велосипеди.

13:00 ч. – Трасето се затваря

14:00 ч. – Квалификации – всички категории

15:00 ч. – Финали – деца, девойки/жени, ветерани и мъже

17:00 ч. – Награждаване

Повече за необходимите документи и условия за участие в състезание прочетете на: https://www.facebook.com/events/s/pleven-bmx-race-2024/554900987210660/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: