В Кнежа с гордост отбелязаха един век от създаването на ФК „Мизия“ Кнежа!

07.10.2024 12:24

Община Кнежа и ФК „Мизия“ организираха тържествено честване на юбилея, което събра много хора, свързани с историята и успехите на клуба. Събитието беше изпълнено с много вълнение и емоции на стадиона. Това информира на официалната си фейсбук страница кметът Илийчо Лачовски.

Церемонията започна с представяне на трите гарнитури на клуба, участващи в различните футболни първенства: Най-малките таланти – „Седмиците“, с треньор Димитър Петров; Юноши-старша, с треньор Павлин Матовски; Мъже, с треньор Пламен Исаев.

Председателят на ФК „Мизия“ Кнежа – г-н Замфир Демиров произнесе тържествено слово по случай юбилея. Заместник – кметът на Община Кнежа – г-н Цветомир Миловски прочете поздравителен адрес от името на кмета на общината към всички фенове, включително ветерани и настоящи привърженици, и връчи почетен плакет и грамота на клуба в знак на признание за значимия юбилей.

Народният представител Валери Лачовски също уважи събитието и поздрави всички присъстващи и им пожела нови спортни успехи по пътя нагоре. Председателят на футболния съюз гр. Плевен – г-н Тони Вашков връчи почетен плакет от името на г-н Георги Иванов – Президент на Българския футболен съюз. Президентът на Български футболни турнири – г-н Димитър Николов изрази уважение към историята и постиженията на клуба, като подари почетен плакет. Специални гости на церемонията бяха ветерани от Левски София: Илиян Симеонов, Петър Петров, Пламен Николов и Стефан Василев.

След това атмосферата премина в спомени от славните моменти в историята на отбора, а най-възрастният ветеран – Иван Вълчинков произнесе емоционално слово. Други бивши футболисти и треньори като Георги Каменов, Христо Горнишки и Петко Иванов, също споделиха свои преживявания и важни моменти от кариерата си с клуба.

Всички ветерани получиха грамоти и подаръци в знак на признателност за приноса си към футбола в нашия град. Празникът завърши с футболен мач на ветераните ФК “Мизия” Кнежа и сборен отбор на ветераните от “Левски” София, “Спартак” Плевен и “Ботев” Враца, завършил при резултат 2-2 в редовното време и 5-3 за нашите момчета след изпълнение на дузпи.

За музикалната атмосфера се погрижиха мажоретни състави “Слънце” и “Слънце – джуниър” при НЧ “Борба 1896 г.”, както и вокални групи “Черно и бяло” и “Сребърни камбанки” с ръководител Галя Илчовска.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: