Плевен се включва в Световния ден на ходенето в събота, 5 октомври

04.10.2024 12:34
Плевен се присъединява към националната спортна проява Световен ден на ходенето, организирана от Българска федерация Спорт за всички /БФСВ/ за 32-и пореден път. Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2024 г.
По повод Световния ден на ходенето Община Плевен организира пешеходен поход в парк „Кайлъка“ на 5 октомври /събота/ 2024 г., от 9.30 до 11.00 часа. Сборният пункт е спирка „Моста“, където всички участници ще получат талони за томбола. Пешеходците ще могат да избират между два маршрута: от Моста до Бригадирската поляна – по алеите (кратък) или по маркираната туристическа пътека през историческата крепост „Сторгозия“ с водач от Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ (дълъг). В 9:30 ч. ще бъде даден старт на дългия маршрут, а в 10:00 ч. на краткия. В 11:00 ч. на Бригадирската поляна ще се изтеглят печелившите талони от томболата. За времето, в което първите пристигнали участници изчакват последните, ще бъдат организирани подвижни игри с аниматор.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
У нас Световният ден на ходенето преминава под патронажа на министъра на младежта и спорта и с финансовата подкрепа на ММС. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на БФСВ за 2024 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС. и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. В световен мащаб Световният ден на ходенето е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините, призив за насърчаване на повече хората от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: