Пионер в лапароскопската урология оперира и консултира в ‚Сърце и Мозък‘ Плевен

04.10.2024 8:29

Високотехнологичните болници в Плевен и Бургас ще се превърнат в центрове на роботизираната урологична хирургия

Визитка: Проф. д-р Деян Анакиевски, е роден на 6 октомври 1979 г. в град Делчево, Република Македония. Завършва Медицинския университет – Варна през 2004 г. Същата година започва специализация по хирургия, а през 2008 г. започва специализира  урология, като придобива специалност през 2013 г.

Защитава дисертацията си за степен „Доктор“ през 2015 г. на тема „Оценка и валидиране на някои предоперативни и следоперативни прогностични модели при рак на простатата“.

През 2021 защитава академична длъжност „Професор“ по урология. Към момента е основен автор и съавтор на над 200 научни труда.

Проф. д-р Деян Анакиевски е в Плевен с цял екип обучени уролози и медицински сестри. Целта му е да създаде център на роботизираната урологична хирургия в Плевен, а по-късно и в Бургас. Той активно работи в областта на онкоурологията, лапароскопската и роботизираната урология, ендоурологията и реконструктивната урология. Пионер е във въвеждането на лапарокопската урология за лечението на различни урологични заболявания: карцином на бъбрек, уретер, простата, пикочен мехур. Прилага лапароскопски хирургични методи при различни вродени заболявания при деца и подрастващи. Под негово ръководство е въведена и извършена първата лапароскопската криоаблация на тумори на бъбрека, така и за първи път е извършено лапароскопско отстраняване на бъбрек при дете.

От 2015 г. до сега организира Workshop – работни срещи по ендоурология, в който на нови ендоурологични техники при лечението на уролитиаза се обучават лекари- уролози от страната и чужбина.

Работи и въвежда Тулиум лазерна енуклеация на простата.

От 2020 г. активно прилага робот-асистираната хирургия в урологията и е един от водещите робот асистирани уролози в България,  в чиято експертиза включва всички сфери на лечение на урологичните заболявания от онкоурология –(простата, бъбрек, пикочен мехур) така и реконструктивна урология. Той и екипът му са пионери в робот- асистираната парциална резекция на бъбрек с помощта на indocyanin green firefly technology.

Той ще оперира и консултира пациенти след предварително записване за Плевен, на тел.: 064 678 400 и за Бургас – 056 703 003.

„В ‚Сърце и Мозък‘ Плевен съм с цял екип от обучени уролози и медицински сестри, като голямата ни цел е да изградим и утвърдим център на роботизираната урологична хирургия в болницата. Това, разбира се, изисква време. Екипът на клиниката в Плевен, е млад и амбициозен и моята първа задача е обучението му на място. Минимално инвазивната хирургия се развива изключително бързо и предоставя на младите специалисти огромни възможности. Обучението на младите лекари е голямо предизвикателство както за мен, така и за тях. Затова приех да съм част от екипа на ‚Сърце и Мозък‘ Плевен“, сподели проф. Анакиевски.

Той е изключително впечатлен от високотехнологичния стандарт на оборудването в болницата. Апаратурата, с която се работи, е последно поколение и отговаря на всички изисквания за извършване на свъхмодерно урологично хирургично лечение.

„В момента в света роботизираната хирургия е модерната хирургия, а телехирургията е ултрамодерната хирургия, която позволява да се извършват операции от разстояние. На там сме се насочили и ние и съм убеден, че ще стигнем крайната цел“, уверен е проф. Анакиевски.

Информация и снимки: ‚Сърце и Мозък‘ Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: