С обич и грижа за възрастните хора в село Малчика

01.10.2024 13:30

По повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, НЧ ”Пробуда – 1928”, с. Малчика, поднесе поздравителни адреси и малки подаръци на най-възрастните наши съграждани – хората над 90 години. Най-възрастния жител на с.Малчика е Иванка Томова на 97 години, следвана от Марин Първанов на 96 години, Здравка Блажева на 94, Мария Ганина и Ангелина Караиванова на 93 години, Галунка Цанова, Антон Врайков и Николай Мишев на 91 и Мария Бенедишева,  Павел Генов и Ана Кърнева на 90 години.

За всеки от тях е от изключителна важност домашният уют и медицинската грижа, но имат нужда и от добра дума, от любов, от нечия история, от искрена усмивка. Възрастният човек е като детето – той вижда със сърцето си, усеща с душата си и се радва на малките неща. На всички баби и дядовци ние трябва да отдадем необходимото уважение, любов и грижа.

На всички тях желаем кураж и сили за преодоляване на предизвикателствата, които животът им поднася!

Пожелаваме им здраве и още дълги години да се радват на грижите и вниманието на своите близки. И нека всеки от следващите дни да им носи радост и положителни емоции, защото това е ключът към дълголетието.

 

Информация и снимки: Валя Йорданова – секретар на читалището

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: