Плевенчанин с най-много медали от Петия спортен турнир за служители на НСИ

24.09.2024 12:20

Статистици от цялата страна участваха в Петия спортен турнир за служители на Националния статистически институт и съпътстващия го семинар на тема  „Етични норми, поведение и работа с потребители и респонденти“, които се проведоха в Учебно-квалификационния център на НСИ в с. Сливек край Ловеч.

Председателят, доц. д-р Атанас Атанасов откри официално срещата и запозна присъстващите с резултатите от работата на ръководния и административен екип в последната една година и с бъдещите приоритетите във вътрешен и международен план. „За мен е важно да споделяме както постигнатото досега, така и визията си занапред, защото заедно и с общи усилия можем да преминаваме през предизвикателствата в ежедневната ни работа, да планираме правилно бъдещата, съобразена с  изключително бързо развиващия се свят, с променящите се нужди на потребителите на статистическа информация и заинтересованите страни“ – отбеляза председателят на НСИ и пожела на всички успех в спортни битки в духа на честната игра.

В петото издание на спортния турнир участваха 50 служители в надпревара за отличията в 8 вида спорт – тенис, шахмат, стрелба с лък, табла, колоездене, футбол на маса, тенис на маса и дартс. Най-много медали спечели Пламен Петков от отдел „Статистически изследвания“ – Плевен – два златни на табла и тенис на корт и един бронзов на шахмат. При дамите първа е Светла Велева, от отдел „Статистически изследвания“ –Хасково – с две първи отличия (тенис на маса и стрелба с лък).

Победителите получиха наградите си от доц. Атанасов и главния секретар на НСИ Цветан Нанов. Специални отличия – карти за посещение на Зала на славата „Христо Стоичков“, бяха връчени за честна игра, най-млад участник и новопостъпил колега.

В предварително обявената вечер на талантите всички участници с гласуване избраха най-добрите танцьори, а специално жури определи най-добрия певец. Голямата награда  „Талантът“ грабна Георги Цветков, от отдел „Статистически изследвания“ – Габрово.

Това информират от НСИ.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: