Социалисти от Плевенско честваха 101-вата годишнина от Септемврийското въстание – снимки

22.09.2024 12:25

На 21 септември, на паметниците в село Байкал, социалисти, симпатизанти и хора с леви убеждения отдадоха почит на загиналите в Септемврийското въстание от 1923 г.

На това място в река Дунав в шлепове са потопени въстаници против тогавашната власт. Признателният български народ е изградил паметници в цялата страна в памет на своите герои.

101 години техния подвиг не е забравен. Събитието беше организирано от Областния съвет на БСП с участието на всички общини от Плевенска област.

Да се поклонят пред героизма на удавените от селата Горни Вадин, Долни Вадин, Ставерци, Брегаре и Крушовене дойдоха и кандидатите за народни представители от БСП от 15-ти МИР Стефан Бурджев, Илиян Йончев, Емил Цеков, Калин Кръстев, Иван Иванов, Ива Славчева, Руслан Тасин, Бисер Атанасов и Росен Пещенски.

Да сведе глава пред саможертвата на тези хора и поднесе цветя, дойде и Борислав Гуцанов – зам. председател и организационен секретар на БСП. Всички бяха посрещнати топло от стотиците социалисти дошли на събитието. След официалната част Джина Стоева поздрави всички с китка от български песни, на които се извиха кръшни хора.

Това информират от БСП в област Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: