В Кнежа се проведе 17-то издание на фестивала „Песен се носи над равно поле” – снимки

21.09.2024 15:38

Днес в парк „Ахтирка” в Кнежа се проведе 17-то издание на фестивала „Песен се носи над равно поле”. Десетки участници от различни краища на региона изпълниха фолклорното надпяване, което се е утвърдило като традиционно и емблематично за града. Организатори на събитието са ПК „Дълголетие” гр. Кнежа и Община Кнежа.

Над 21 певчески състава и индивидуални изпълнители от Кнежа и околните населени места премериха сили в индивидуални, групови и дуетни категории и бяха оценени от компетентно жури в състав: г-жа Галя Илчовска, г-жа Диана Церковска и г-жа Тинка Калейчева.

Специален поздрав към участниците отправиха децата от НЧ “Борба 1896” с ръководител Галя Илчовска, които допринесоха за празничната атмосфера.

Благодарности към членовете на ПК „Дълголетие” за тяхната всеотдайност и усилия в съхраняването на българските традиции! Този фестивал продължава да обединява любителите на българската народна музика и да популяризира нашето фолклорно богатство.

Фестивалът беше официално закрит от Цветан Близнашки от град Искър, който отправи своите поздравления към всички участници.

Информация и снимки: община Кнежа

#тагове:

НАЙ-НОВИ: