Плевен е домакин и съорганизатор на кръг от Държавното първенство по силов многобой

20.09.2024 15:23

Плевен е домакин и съорганизатор на осмия кръг от Държавното първенство по силов многобой и кампанията „Силните срещу дрогата“. Инициативата се реализира от състезатели на Българската федерация на силовите атлети „Айрън мен” и е подкрепена и от Министерство на младежта и спорта. Надпреварата ще започне в 16.00 часа на 21 септември (събота) на паркинга до ресторант „Двете сърнета“ в парк „Кайлъка“. Многобоят в Плевен се осъществява с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Общината.

Кампанията „Силните срещу дрогата“ се провежда повече от 10 години, като в рамките ѝ се състоят множество държавни и международни състезания по силов многобой в различни градове през всяка спортно-състезателна година.

В Плевен участие ще вземат осем титана от силовия многобой – Иван Мрянков, Божанката, Петьо Христов, Мирон Йорданов (Председател на БФСА „Айрън мен“), Станислав Стойков, Стилян Карчев, Християн Делчев, Иван Майсторов. Изпитанията, в които те ще покажат сила, издръжливост и спортен дух, са:

  • дърпане на 8-тонен трактор на 20 метра разстояние;
  • вдигане на автомобил, т. нар. мъртва тяга – кой ще направи най-много повдигания за 1 минута;
  • лог лифт – вдигане на 90, 120 и 130 кг;
  • фермерска разходка – атлетите ще трябва да изминат 20 м в едната посока, натоварени с две тежести по 130 кг, и да се върнат 20 м с две тежести по 160 кг,
  • кобилица – на дистанция 20 метра ще пренасят 360 кг за време;
  • щафета – атлетите трябва да пренесат на разстояние 20 м и да натоварят на платформа два чувала по 120 кг.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: