Днес в Плевен: пешеходен тур „Архитектурните съкровища на Плевен – /НЕ/забравеният маршрут“

20.09.2024 7:49

Днес, 20 септември, Община Плевен се включва в отбелязването на Европейските дни на наследството`2024 като организира пешеходен тур „Архитектурните съкровища на Плевен – /НЕ/забравеният маршрут“. Обиколката с екскурзовод д-р Галин Димитров /ТИЦ – Плевен/ ще започне от Къща музей „Цар Освободител Александър II“ в 18:00 часа, ще премине по улица „Васил Левски“ – Старата главна, и ще завърши във Възрожденския комплекс. Там участниците в обиколката ще присъстват на възстановка на българска сватба и концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“.

Не пропускайте възможността да опознаете по-добре богатата история и архитектура на нашия град! Независимо дали сте местен жител или гост, този тур е точно за Вас! Това призовават организаторите на събитието – Община Плевен, Отдел Култура и туризъм и Туристически информационен център – Плевен

За Европейските дни на наследството`2024 ще бъде осигурен и свободен достъп във всички музеи и галерии. Начало – 18.00 часа. Това информират от Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: