Голям интерес към първия фермерски пазар в Плевен – снимки

20.09.2024 11:25

Днес Плевен постави началото на нова традиция – фермерски пазар, който ще се провежда всеки трети петък от месеца. Пазарът ще представя най- добрата продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната.

Началото бе дадено днес в10.00 ч. в района на Кооперативния пазар при голям интерес и множество посетители. Организатор на фермерския пазар е Община Плевен, съвместно с общинската фирма „Тибор“ ЕАД и съдействието на Фермерски пазар „ОТ БГ”.

На първия Фермерски пазар в Плевен днес плевенчани и гостите на града могат да намерят и купят истинско сирене, мляко и млечни продукти, пчелен мед, сладка и нектари по рецепта на бабите ни, вкусни колбаси и еленски бут, шафран, сладкиши, вино, подправки, домашна комбуча, натурален оцет и др.

„Много се радвам, че има такъв голям интерес от страна на гражданите. Идеята на всеки един фермерски пазар е български производители – местни и от други райони на страната, да излагат своите продукти, които са със сертификати и лицензирани.

Моето желание е гражданите на Плевен да имат достъп до истински продукти. Засега сме обявили пазара всеки трети петък на месеца, но при предварителните разговори с производители и организатори обсъдихме, при по-голям интерес да го направим и два пъти в месеца“, коментира пред журналисти кметът на община Плевен д-р Валентин Христов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: