Голям интерес към кампанията за безплатни консултации на съдови заболявания в регион Плевен

19.09.2024 15:36

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, в партньорство с МБАЛ – Луковит, МБАЛ- Гулянци и МБАЛ -Левски, проведе успешна кампания за безплатна  консултативна помощ  на пациенти със съдови заболявания. Инициативата имаше за цел да предостави достъп до професионални съвети от висококвалифицирани съдови хирурзи на пациенти в по-малките населени места.

Кампанията привлече огромен брой пациенти от региона, демонстрирайки значителния интерес към превантивни грижи и навременна диагностика на съдови заболявания.  На 16, 17 и 18 септември в градовете Гулянци, Луковит и Левски, специалисти от Отделение по съдова хирургия на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ д-р Ивайло Ненов и д-р Гюляй Ахмедова , с колегиалната подкрепа на д-р Кристиян Стефанов, консултираха десетки пациенти, като оцениха тяхното състояние и предложиха подходящи планове за лечение.

„Нашата основна цел беше да достигнат  висококачествени здравни услуги до хората в техните общности. Радваме се, че нашата инициатива получи толкова топъл прием и успяхме да помогнем на толкова много хора.“ , каза д-р Ненов от отделението по съдова хирургия в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен.

По време на кампанията специалистите подчертаха важността на превенцията и ранната диагностика при съдовите заболявания. Те обясниха, че редовните прегледи и здравословният начин на живот могат значително да намалят риска от развитие на сериозни състояния като атеросклероза, дълбока венозна тромбоза и периферна артериална болест. Също така подчертаха, че навременното лечение може да предотврати усложнения и да подобри резултатите за пациентите. Те насърчиха хората да търсят медицинска помощ веднага щом забележат някакви симптоми или промени във физическото си състояние.

Тази успешна кампания подчерта необходимостта от сътрудничество между болниците в региона, за да се гарантира, че всички жители имат достъп до качествени здравни услуги, независимо от местоположението им. Чрез обединяване на ресурси и опит, здравните заведения показват, че могат да окажат значително въздействие върху здравето на своите общности.

Много от пациентите, които бяха консултирани по време на кампанията, изразиха своята благодарност за възможността да получат на място професионални съвети от опитни съдови хирурзи.

Информация и снимки: УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: