112 първокласници прекрачиха днес училищния праг в община Левски

16.09.2024 15:59

Първият учебен ден в училищата на община Левски – празник на  всички съпричастни към българското образование.В община Левски 112 са първокласниците, децата, за които в този ден започва нов етап от тяхното развитие.

СУ „Крум Попов”, най-голямото училище в община Левски, училище с вековна история, днес по традиция откри новата учебна година  тържествено, с радост и вдъхновение за новото начало по пътя на познанието, с издигане на знамената, почит към своя патрон Крум Попов, приветствия и празнична програма.

537 са учениците в училището през новата учебна година, като 50 от тях са първокласниците. За всички този ден бе вълнуващо преживяване.

Да споделят радостта си на празника бяха Елка Ангелова –зам. кмет на Община Левски, Петя Чолакова – гл. експерт „Образование ,култура и спорт”, Илиана Александрова – секретар на МКБППМН, Силвия Сашкова – секретар на НЧ ”Георги Парцалев-1901”, Венета Савова – директор на СУ „Крум Попов”, Валерия Янкова, учител.

Директорът на СУ „Крум Попов” инж. Наталия Чингова и зам.директорът Галя Любенова приветстваха всички в празничния първи учебен ден с пожелание „На добър час” за успешна учебна година. Знанието прави учениците силни и способни затова, да бъдат усърдни в учението с труд и постоянство, да творят доброта и красота, да пишат историята на училището, бяха сред пожеланията с благодарност към труда на учителите и призив за съпричастност на родителите към образованието на децата, защото знанието е ценност.

Ръководството на училището връчи грамота за доблестна постъпка на Пламен Борисов Пенчев, ученик от Втори „а”клас.

Елка Ангелова – зам. кмет на Община Левски, честити първия учебен ден , празника на знанието на всички, защото знанието е пътят към успеха, а той е плод на общите усилия на ученици, учители и родители. Пожела им нови успехи за гордост на училището и радост на всички. В специалния и вълнуващ ден на първокласниците, приветствие от името на родителите    отправи и Цветомира Ленинова.

Първият училищен звънец призова всички в класните стаи за началото на новата учебна година.

Това информират от Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: