Учебната година започна за плевенските деца с урок за пътна безопасност – снимки

16.09.2024 11:19

Служители на МВР в Плевен участваха в инициативата, организирана от община Плевен

В неделя в Градската градина прозвуча обичаната песен „Детство мое“ и призова малчуганите и техните родители в света на пътните знаци, светофарите и правилата за безопасно движение. Знания преподадоха пътни полицаи от ОДМВР – Плевен, служители на Центъра на работа с деца – Плевен, доброволци от Български младежки червен кръст и представители на BMW TEAM Плевен.

Заместник кметът на община Плевен г-жа Лидия Петкова откри детския празник с думите „Плевен е нашият град. В него живеят нашите деца! Наша е отговорността да ги пазим и това е целта на днешното събитие“. Полицейски инспектор Георги Ралчев от сектор „Пътна полиция“ напомни, че безопасното придвижване е важно. Особено внимание обърна на велосипедистите и водачите на тротинетки. Най-уязвими са най-малките. Акцент постави върху безопасното придвижване по улиците на града с електрически превозни средства.

Г-жа Красимира Мирчева от Центъра на работа с деца – Плевен преодоля границите в общуването с викторина за пътните знаци и светофарните уредби. Показа трисекционен светофар и светофар с две светлинни секции. Обясни значението на различни пътни знаци. Представителите на  BMW TEAM Плевен демонстрираха как трябва да е облечен водач на тротинетка, оборудван с предпазни очила, каска и светлоотразителни елементи по дрехите. Младежите от Български червен кръст проведоха демонстрация на първа долекарска помощ на пострадал при инцидент. Детският празник в Плевен е ценно време за осъзнаване на личната отговорност.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: