Днес НУ „Христо Ботев“ – Плевен тържествено откри новата учебна година – фото-галерия

16.09.2024 12:51

Днес НУ „Христо Ботев“ – Плевен тържествено откри новата учебна година. Обновеният училищен двор събра учители, ученици, родители и гости, като за вълнуващата програма и настроение на празника се бе погрижил известният журналист и водещ Драгомир Драганов.

Събитието уважиха академик д-р Григор Горчев – почетен ректор на Медицински университет Плевен, Соня Ганева – секретар на Община Плевен, д-р Володя Попов – директор на Регионален исторически музей – Плевен, главен инспектор Митко Симеонов – началник на Първо РУ на МВР Плевен, главен инспектор Даниел Петров – началник на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Плевен, Мариета Павлова от Лайънс клуб „Огледало“ – Плевен и Георги Таров – председател на Обществения съвет на НУ „Христо Ботев“.

Поздравителни адреси бяха получени от министъра на образованието и науката Галин Цоков, областния управител на област Плевен Николай Абрашев, от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов, от ректора на Медицински университет – Плевен проф. д-р Добромир Димитров, от директора на ОУ „Цветан Спасов“ и от директора на РИМ Плевен д-р Володя Попов.

По традиция празникът започна с тържествено изнасяне на знамето на училището и поднасяне на венец пред паметника на патрона му – Христо Ботев. Последва слово на директора на НУ „Христо Ботев“ – Плевен Цветелин Горанов.

„Днес отново сме тук в двора на любимото училище, изпълнени с положителни емоции, нови мечти и нови надежди. Първият учебен ден предизвиква трепет и вълнение в малки и големи. Ден на ново начало, на вълнуващи срещи с приятели и любимите учители в класните стаи. Всеки човек пази в сърцето си този ден“, каза в словото си директорът Цветелин Горанов.

Той се обърна към първокласниците, за да ги приветства с добре дошли в най-хубавото училище. „ Тук ви посрещат вашите първи учители, за да ви подадат ръка, да ви преведат през трудния път на знанието и да ви отведат далече напред, където сами да следвате мечите си. Тук ще намерите нови приятели, с които заедно да учите и творите. Така неусетно ще откривате нови и все по-интересни и вълнуващи неща“, каза в словото си още Цветелин Горанов.

Директорът на училището благодари за усилията и подкрепата на учители, административен и помощен персонал, Обществен съвет и родители.

Преди да удари първия училищен звънец, за доброто настроение на всички се погрижиха със своите изпълнения децата от ВГ „Ботевци пеят“, мажоретен състав, индивидуални таланти от училището – носители на множество национални награди, професионални циркови актьори, Общински духов оркестър.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: