В Плевен и Кнежа са задържани двама мъже заради наркотици

12.09.2024 10:35

Полицейски действия за противодействие на разпространението на наркотици са предприети в град Кнежа, информират от пресцентъра на полицията в Плевен.

На кръстовище между улица „Димитър Бутански“ и улица „Калиакра“ вчера около 09:30 часа е бил проверен лек автомобил „БМВ“.  Установена е самоличността на водача – 27-годишен. Мъжът е предал доброволно намиращите се в купето на автомобила полиетиленова свивка с неправилна форма и угарка от саморъчно свита цигара, съдържащи суха растителна маса. По негови данни веществото е ,,дизайнерски чай“, за лична употреба. Притежателят на наркотиците е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разпитани са свидетели очевидци. Извършен е оглед на веществото. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Образувано е бързо производство и е сезирана РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

Отново вчера на плевенската улица „Сан Стефано“ е проверен 26-годишен. Той е предал с протокол за доброволно предаване полиетиленов плик с размери 5 см Х 6 см., съдържащ бяло прахообразно вещество. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстои назначаване физико-химичен анализ. Уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работата по случая.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: