В Гулянци семейни двойки празнуваха златна сватба

11.09.2024 16:20

Три семейни двойки от град Гулянци отпразнуваха златна сватба днес на вълнуващо тържество в Община Гулянци. Събитието е част от празничния месец посветен на 50 години от обявяването на Гулянци за град, съобщиха от общината.

Под звуците на Менделсон семейство Ванкови, семейство Драганови и семейство Параделови влязоха в ритуалната зала и пред длъжностното лице по гражданско състояние и свидетели си казаха отново онова заветно „ДА“, което през 1974 година е дало начало на съвместния им живот.

Домакин на тържеството беше кметът на общината Лъчезар Яков, който връчи златни свидетелства и пожела на златните младоженци да са здрави, да се подкрепят и да бъдат щастливи заедно още дълги години. Двойките споделиха своята рецепта за дълъг семеен живот и подчертаха, че основното са компромисите, разбирателството и любовта. Юбиляри и гости разгледаха снимки и предмети от сватбените си дни преди 50 години, споделиха свидни спомени и весели моменти и вдигнаха наздравица „За старата любов“.

Общо седем са семействата, които са сключили брак през 1974 година и към момента са заедно и живеят в град Гулянци. Всички те ще получат свидетелство, като спомен от  Златната им сватба и годишнината на града.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: