В плевенския квартал „Сторгозия“ е открит нов участък „Пожарна безопасност и защита на населението“

10.09.2024 15:03
По време на „Седмицата на пожарната безопасност“ бе открит нов Участък „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сторгозия. Това информират от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.
„Реновирането на пожарния участък в Сторгозия е част от нашия отговор към отговорната мисия, която пожарникарите всекидневно изпълняват. Продължаваме с категоричния ангажимент да модернизираме пожарните служби в цялата страна. Предстоят още инвестиции в обучение, техника и подобрение на условията на труд, за да можем да гарантираме сигурността на всички български граждани“ каза заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров на церемония при откриването на реновираната сграда на участъка ПБЗН в Сторгозия. Той подчерта, че реализацията на този проект е и отговор на предизвикателствата, с които огнеборците се срещат всекидневно. „Вашата работа е безценна и заслужава нашето най-дълбоко уважение и признание“, с тези думи заместник-министърът се обърна към пожарникарите и им пожела успех в отговорната мисия. Той благодари и на целия екип – строители, проектанти, общински власти и всички партньори, които са работили неуморно за осъществяването на идеята за възобновяване на сградата.
Директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов също поздрави колегите си. Той подчерта огромната отговорност, с която те са натоварени и която всекидневно изпълняват и потвърди полаганите усилия за осигуряване на добро оборудване и техника за пожарникарите. Главен комисар Джартов отчете, че от началото на годината служителите на ГДПБЗН са реагирали на над 33 000 произшествия, като през последните четири години се налага и тенденцията за увеличаване на засегнатите площи от горските пожари.
В рамките на церемонията заместник-министър Тони Тодоров връчи отличия на петима пожарникари за проявена гражданска доблест и по повод предстоящия професионален празник на огнеборците. Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужиха свещеници при храм „Света Параскева“ в Плевен.
На откриването присъстваха съветникът на вътрешния министър Николай Николов, директорът на ОДМВР-Плевен, директорите на регионалните дирекции ПБЗН, областният управител, кметове на общините Плевен, Долни Дъбник и Долна Митрополия, председатели на общински съвети и представители на областни структури.
УПБЗН – Сторгозия обслужва територията на кв. „Сторгозия“ в Плевен, селата Ясен, Къртожабене, Търнене, Дисевица, както и община Долни Дъбник. Структурата е създадена със заповед на вътрешния министър, а реализацията на проекта за реновиране на сградата на участъка бе осъществена в резултат на обединените усилия на изпълнителната и общинска власт.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: