Проект „Digital INTELLECT in the  Digital Age“ – образователна ИНОВАТИВНА лаборатория“ на ДФСГ „Интелект“ приключи

04.09.2024 11:09

Приключи работата по проект „Digital INTELLECT in the  Digital Age“ – образователна ИНОВАТИВНА лаборатория“ на ДФСГ „Интелект“.

В рамките на проектния период гимназията изпълни заложените проектни дейности в подкрепа на избраната тема и в продължение на училищната политика за активна връзка с бизнеса се създадоха нови контакти. Информация за развитието на проектната дейност може да се види на сайта на гимназията.

Проектът завърши с мобилност на 10 учители от професионално образование и обучение, част от педагогическия състав на гимназията, в рамките на която те развиха своя опит и обогатиха професионалните си знания, умения и компетенции в бази на партньора WORK EXPERIENCE AGENCY LTD –гр. Дъблин, Ирландия.

Обмяната на опит в рамките на проекта бе насочена към развитие на моделите за работа в цифрова образователна среда, развитие на професионалните компетенции за работа със системи и технологии за управление на знанието, образованието, разширяване на знанията за хибридните облачни модели, подпомагащи професионалното развитие на подрастващите и др. Опит, който ще подпомогне бъдещия процес на адаптиране на учениците и  е вдъхновение за един дигитален диалог, който развива умения на емпатия, активно слушане, уважение към мнението на другите и конструктивна асертивност в дигиталното общество.

Това информират от ДФСГ „Интелект“.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: