Днес: С голям концерт-спектакъл Плевен ще отбележи Съединението на България

05.09.2024 7:55

С нетрадиционен концерт-спектакъл днес, 5 септември, Плевен ще отбележи 139 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България – едно от най-значимите събития в новата българска история.

От 18,30 часа на площад „Възраждане“ в града започва събитието с организатори Община Плевен и Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“. В него ще вземат участие Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, Смесен хор „Звъника“ с ръководител Иванка Делийска, ФТК “Българско хоро” – Плевен с ръководители Олга и Минко Мустакови, ФТА “Балкански огън” при НЧ “Бяла Анаста-2016” – Ловеч с ръководител Кристиян Костов. Специален гост-участник в празника ще е известният и обичан народен певец Христо Косашки.

За плевенчани и гости на града на празничния площад ще звучат патриотични и популярни песни, танцьорите от ФТК „Българско хоро“ и ФТА “Балкански огън” ще ни потопят в магията на българския фолклор с багри и ритми, ще се насладим на цветна феерия и разнообразие от народни носии, български народни танци и песни, заразяващи с патриотизъм, гордост и оптимизъм. Българският народен певец Христо Косашки ще изпее някои от емблематичните си песни, а накрая всички заедно можем да участваме в хоротека, като поиграем любими хорà. Всичко това – съчетано в нетрадиционен сценарий, който включва още подаръци за децата, изненади за присъстващите и много добро настроение.

Концерт-спектакълът, посветен на Съединението на България, ще се проведе днес, 5 септември 2024 г., четвъртък, от 18,30 часа, на площад „Възраждане“ в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: