Протест в Плевен срещу режима на водата – мисията невъзможна!

31.08.2024 11:37

Протест срещу въведения в Плевен режим на подаване на питейна вода трябваше да се проведе днес от 9.30ч. до 11.30ч., 31 август, в Плевен.  Информацията за събитието бе разпространена в социалните мрежи и медии от инициатора на събитието Емил Кръстев.

Факт е, че час след обявеното начало на протеста, присъстващите журналисти и полицаи, изпълняващи своите служебни задължения, бяха почти колкото гражданите, дошли да заявят своята позиция.

Факт е също, че „лайкванията“ на едно събитие във фейсбук отдавна не означават евентуално участие в него. Като тенденцията е вече отчайващо нереципрочна…

Иначе, с исканията, заявени от организатора на протеста Емил Кръстев, няма как да не сме съгласни всички: изграждане на язовир Черни осъм, рехабилитация на водопреносната мрежа, разследване на евентуални кражби на вода по трасето на отвеждащия водата до града водопровод.

Тъй като режимът на водата в общината вероятно скоро няма да бъде отменен, би било добре следващ евентуален протест все пак да бъде времево съобразен с часовете, когато безценната течност не преминава през домовете ни. Така никой няма да може да вкара оправдания от сорта на „ама по това време перем, къпем се, наливаме резервните туби и бидони с вода“.

Те, така…

Забележка: снимките са правени почти час след обявеното начало на протеста

#тагове:

НАЙ-НОВИ: