Община Долни Дъбник финансира ремонт на площада пред Медицинския център в града

28.08.2024 13:00

През месец август стартираха дейностите по реализирането на проект „Реконструкция площад – предблоково пространство в гр. Долни Дъбник“, който се финансира изцяло със средства на Община Долни Дъбник.

Проектът ще се реализира в централната градска част, върху площадното пространство пред жилищния блок, в който се помещават Медицински център и Аптека Софармаси.

Целта на проекта е да се създаде благоприятна и балансирана среда за отдих на жителите и гостите на гр. Долни Дъбник.

В проекта е предвидено цялостна реконструкция на прилежащия терен, укрепване на подпорните стени на терасата, ремонт и преоформяне на съществуващите стъпала, като се съобразят с достъпната среда към съответните подходи към медицинския център и аптеката и осигурен достъп за хора в неравностойно положение, цялостна подмяна на настилката с бетонови плочи към терасата; ново енергоспестяващо осветление на пространството. Ще бъдат обособени зони за отдих, както към терасата, така и на ниското ниво на тротоара с поставяне на пейки, кошчета, фонтанка и перголи. Предвижда се поставяне на маса за тенис със съответната спортна настилка. Съществуващата декоративна растителност максимално ще се запази, като се предвижда ново допълващо озеленяване с трайна декоративна растителност за оформяне на пространството.

Целите на проекта са част от цялостната стратегия за модернизация на местната инфраструктура.

Това информират от община Долни Дъбник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: