За втора година фармацевт от Плевен влиза в надпреварата за песен на ,,Пирин фолк“ – видео

23.08.2024 15:14

Светлозар Христов – Заро ще вземе участие в XXXII-то издание на ежегодния и престижен фестивал за авторска македонска песен на фолклорна основа ,,Пирин фолк – Сандански“.

Събитието ще се проведе на 1.09.2024( неделя ) от 20:30ч в Летен театър Сандански. Зрителите ще могат да гледат на живо в YouTube канала на Фен фолк тв, както и в ефира на БНТ 1, БНТ4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ.

Песента, с която Заро ще се представи на музикалния фестивал, се казва ,,РОДЕН КРАЙ“ и е по музика Александър Иванов, аранжимент – Иван Йосифов и текст на Христина Димова.

Освен за наградите на журито, Светлозар ще се бори и за награда на телевизионния зрител.  Това става чрез SMS гласуване на номер 191957 с текст PIRIN7. Линиите са отворени и може да се гласува от сега до края на конкурсната вечер.

В момента зрителите могат да чуят част от песента в YouTube канала на медията организатор – Фен фолк тв, както и в техния ефир, а цялата песен на живо по време на фестивала.

,, Песента е посветена на Родния край – едно божествено и съкровено нещо, което всеки от нас носи в сърцето и душата си. Нека всички да затворим очи и да се върнем там, където сме били най-щастливи. Всеки от нас има по едно такова място, което точно в този момент си спомня и му липсва. Онези летни дни, прекарани под яркото слънце и невероятните нощи под голямото небе. Старите музикални касетки и плочи. Моментите, в които вашите баби и дядовци са ви чакали, за да ви прегърнат и посрещнат. И там, където ще се завръщате винаги, дори точно в този момент, който си спомнихте сега.

Вълнението ми за участието в фестивала е голямо и ще бъда щастлив, ако хората харесат нашата песен и ни подкрепят“, споделя Заро.

Припомняме, че Светлозар е фармацевт и работи в нашия град Плевен в една от най-големите аптечни вериги. Умело успява да съчетае да обърне с усмивка внимание на пациента и в същото време да не спира да се развива в музикалния бранш. Зад гърба си вече има над 50 награди от национални и международни конкурси, както и авторски песни, които могат да бъдат видяни и чути в популярните музикални телевизии и радиа, както и в YouTube.


 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: