Кметът на Левски Любка Александрова подписа в МРРБ споразумения за финансиране на два важни за общината проекта

22.08.2024 14:11

Кметът на община Левски подписа в Министерство на регионалното развитие и благоустройството споразумения за финнасиране на два важни проекта. За това информират от пресцентъра на местната управа.

„С Надка Йорданова /старши счетоводител/ днес подписахме в МРРБ споразуменията за финансиране на още два важни за община Левски проекта: единият за допълване на зоната около спортния комплекс в гр. Левски със скейтпарк и тенис кортове и втория за благоустрояване на пазара за плодове и зеленчуци, изграждане на покрити търговски площи и паркинги“, пише във фейсбук профила си Александрова, цитирана от общинския пресцентър.

Проектите „Покрит общински пазар и благоустрояване на околното пространство в гр. Левски, Община Левски“ и „Спортна площадка със скейт парк и два тенис корта на открито в УПИ IV, кв.140 по плана на град Левски“ се финансират по Инвестиционната програма на общините, съгласно Приложение №3 към чл.107, ал.13 от Закона за държавния Бюджет на Република България за 2024г.

Проектът „Покрит общински пазар и благоустрояване на околното пространство в гр. Левски, Община Левски“е на обща стойност  598 657,00 лв. Изпълнението му  ще благоустрои и естетизира пазарното пространство и ще го превърне в атрактивно място за търговия и отдих.  Целта е трайно подобрение на икономическото, социалното и екологичното състояние на територията.

Проектът „Спортна площадка със скейт парк и два тенис корта на открито в УПИ IV, кв.140 по плана на град Левски“ е на обща стойност 1 495 800,00 лв. Общата площ е приблизително 5000 кв.м. в градския парк, в непосредствена близост до съществуващи спортни съоръжения и  включва оформянето на скейт площадка с кът за отдих и две тенис игрища. Предвижда се и изграждане на свързващи алеи между отделните спортни площадки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: