През изминалото денонощие огнеброците в Плевенско гасиха пожари в сухи треви, стърнища, борова гора

20.08.2024 10:18

През изминалото денонощие са погасени пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност в землищата на градовете Плевен в източна индустриална зона, Летница, Кнежа, както и селата Николаево, Буковлък, Бохот, Радомирци, Драгаш войвода, Новачене, Милковица, Гиген, Божурица, Победа, Брегаре, Славовица, Ставерци до старото корито на река Искър, в град Летница на улица „Васил Левски“ и улица „Шипка“. За това информират от пресцентъра на полицията в Плевен.

При овладяването на огъня до коритото на река Искър в 20:42 часа местни земеделци са помогнали с два трактора с дискови брани.

Вчера в 12:56 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в сухи треви, храсти и борова гора в землището на село Петърница. До пристигането на спасителните екипи на УПБЗН – Сторгозия са изгорели 10 дка иглолистна гора.

На 19 август в 11:53 часа в РСПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар в селскостопанска постройка – помещение за животни в село Ставерци. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са локализирани от служители на районната пожарна служба в Кнежа с помощта на местни земеделци с три трактора с дискови брани, фадрома и местни жители. Изгоряла е покривна конструкция 125 кв.м.  Спасени са шест постройки.

Рано тази сутрин са били запалени сухи треви около главен път край Плевен. Сигналът е постъпил в 04:51 часа. Огънят е потушен от екип на районната служба в областния град.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: