Обновяват по проект ОУ „Васил Левски“ в село Еница

20.08.2024 16:57
Днес заедно с г-жа Мая Бусерска – директор на ОУ „Васил Левски“ с. Еница открихме строителната площадка в изпълнение на проект: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на ОУ „Васил Левски“, с. Еница!“ информира кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски.
Средствата за този проект са осигурени от „Националния доверителен екофонд“. Проектът включва: Подмяна на дограмата; Външно топлоизолиране на стени; Топлинно изолиране на покрив и под; Подмяна на осветлението с енергоспестяващо; Изграждане на нова котелна и вътрешно отоплителна инсталация; Изграждане на общообменна вентилационна система във физкултурния салон;Въвеждане на BMS система за енергиен мениджмънт.
С реализацията на проекта сградата на ОУ „Васил Левски“ с. Еница ще стане много по-уютна и комфортна за своите ученици! Училището, основано през 1924 г., преди 10 години беше пред затваряне, но днес е на път да се превърне в съвременно европейско учебно заведение! Това е поредната инвестиция в образователната система на Община Кнежа, която гарантира успеха на бъдещите поколения, споделя още кметът на община Кнежа.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: