7-годишно дете в тежко състояние е транспортирано с медицинския хеликоптер от Плевен до София

19.08.2024 16:18
7-годишно дете в тежко състояние е транспортирано с медицинския хеликоптер от Плевен до София. На сигнала, подаден към Координационната централа на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха (ЦСМПВ), се отзовава дежурният медицински екип д-р Стефан Стефанов и сестра Поля Маркова. За това информират от ЦСМПВ на своята официална страница във фейсбук.
Детето е пострадало в следствие на пътнотранспортно произшествие. Първоначално то е настанено в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ Плевен – ЕАД, но след преценка на медицинските специалисти, с оглед естеството на травматичните увреждания, е подаден сигнал за необходимостта от преместване в друго лечебно заведение.
Екипът на Координационната централа към ЦСМПВ, с ръководители на смяна д-р Пресиян Василев и д-р Димитър Шандурков одобряват и осъществяват организацията за транспорта на малкия пациент до София.
Капитаните Васил Вълков и Юлиан Богоев осъществяват полета между Плевен и болнична вертолетната площадка на Университетска болница „Лозенец“.
Екип на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ с детски реанимобил и в присъствието на д-р Даниел Дончев е поел детето и го е транспортирал до спешната болница.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: