Огнеборците спасиха над 150 дка гори и сгради при пожар карй Писарово, необитаема къща горя в Плевен

19.08.2024 10:43

За периода от 16 август до 19 август са погасени пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност в землищата на градовете Плевен и Червен бряг „5-ти квартал“, както и край селата Девенци, Черковица, Аспарухово, Бреница, Ореховица, Търнене, Телиш, Крета, Писарово, Буковлък, Радомирци, Славовица, Садовец, Петърница, Божурица, в село Брест на улица „Дунав“, в село Бреница ул. Георги Раковски“, в село Бръшляница на улица „Георги Сава Раковски“, в град Летница на улица „Шипка“, в село Брегаре на улица „Раковска“. За това информират от полицията в Плевен.
На 16 август в 15:42 часа край Радомирци са изгорели 20 дка иглолистна гора. Пожарът е започнал в сухи треви и храсти и е обхванал по-късно и част от борова гора.
Около 14:40 часа на 17 август при погасяването на пожар в сухи треви в землището на Писарово съдействие на огнеборците е оказано от гасаческа група на селото и два трактора с цистерна, и два трактора с дискова брана. Спасени са двадесет сгради, гора широколистна 50 дка и гора смесена 100 дка.
На 18 август в 15:37 часа на улица „Хаджи Димитър“ в село Аспарухово пламъци от запалени сухи треви и храсти са обхванали два имота. Унищожени са покривна конструкция 90 кв.м., и домашно имущество в едната къща, а в другата са изгорели покривна конструкция 30 кв.м., опушени са стени 60 кв.м. и са стопени външни щори. В пожарогасенето са участвали три екипа на районната служба в Левски с три автомобила.

Сигнал за пожар в необитаема къща в Плевен на улица „Изток“ е бил подаден на 16 август в 18:02 часа. Екип на пожарната служба в областния град е потушил огъня, който унищожил 20 кв.м. покривна конструкция. Спасени са сгради в близост. Най-вероятно неправилна употреба на открит огън е причина за произшествието.

Друг инцидент от вчера е станал около 17:00 часа. Тогава постъпва сигнал за пожар в струпани отпадъци до фасадата на корпуса по „Пневмология и физиатрия“ в двора на 2-ра Клинична база към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън.  Унищожени са шест прозореца и дограми, мазилка 50 кв.м., шест медицински дюшеци и са опушени стени – 70 кв.м. Бързата намеса на два екипа от РСПБЗН – Плевен е спасила сгради в близост. Няма пострадали хора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: