Първа награда за плевенска авторка от национален конкурс за поезия и проза

18.08.2024 13:16

Станаха ясни победителите в първия национален конкурс за поезия и проза „Петко Бойкински“ организиран от НЧ „Васил Левски“ с. Търнак, обл. Бяла Слатина.

Конкурсът е на името на писателя, поет и публицист Петко Бойкински. Той е роден през 1909 г. В Търнак. Сътрудничи на редица издания преди 09.09.1944 г. И след това. Автор на книгите със стихове „Без синури и граници“ (1938), „Освобождение“ (1945), „Ден първи“ (поема, 1945) и др.

Конкурсът няма възрастови ограничения. Всеки любител на писаното слово е добре дошъл да се включи. Провежда се в две направления- поезия и проза.

С първата награда в раздел проза бе удостоена плевенската авторка Мирослава Дачева за разказа „Гласът на благородството“. Тя получи плакет, диплом и парична сума.  Авторката е носител на награди  различни национални конкурси, сред които и първи места. Не само литературни, защото освен, че пише, тя и рисува, като сама прави илюстрациите към творбите си.

„Творчеството е израз на това, което е стаено в душата. А то може да бъде изразено по много начини, затова и пиша, и рисувам“ – споделя авторката.

Това не е единствената награда за разказа „Гласът на благородството“. Той печели първо място и в миналогодишното издание на националния литературен конкурс „Яна Язова“- Лом.

Тези награди дават на Мирослава стимул и увереност, че  посланията ѝ достигат до хората и тя продължава да създава още  нови творби.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: