Венелин Георгиев от МГ “Гео Милев“ – Плевен с първа награда от национален литературен конкурс

12.08.2024 14:09

На 2 август станаха известни лауреатите на Национален литературен конкурс за къс разказ “Дивото” за наградата „Дончо Цончев“. Организатори са Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” и Съюз на българските писатели. Провежда се под почетното председателство на Васил Василев – председател на Управителния съвет на Национален ловно-рибарски съюз.

Конкурсът е насочен към автори от всички възрасти, като сюжетът на литературните творби е от лова и риболова, природата и взаимодействието на човека с  дивите животни, птици и риби.  Жури в състав проф. Любомир Халачев – писател, Михаил Михайлов – писател, и Мир Богоев – журналист определи лауреатите на тазгодишното издание. Участниците се разделят на две категории – „Млади таланти –  до 18 години“, и автори над 18-годишна възраст. Творците са от цяла България, и всеки от тях е сътворил сюжет от интересна случка в природата. При авторите над 18 годишна възраст се дават първа, втора и трета награда. За младите таланти се присъждат първа награда и две поощрителни, като по преценка на журито може и да не бъдат раздадени всички отличия.

В изданието през 2024 година първо място в категория „Млади таланти“ завоюва Венелин Георгиев от Плевен. Той е спечелил големия приз с разказа „Незабравимо приключение“. Наградата за победителя е стъклен плакет, грамота и парична награда. Венелин е ученик в Математическа гимназия „Гео Милев“, като  наред със златните медали от математически турнири, печели множество награди и в сферата на литературата. Четенето на разнообразна литература му помага да създава красиви произведения. Венелин е едно от успелите деца на Фондация „Димитър Бербатов“ за поредна година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: