70 декара гори изгоряха при пожар в местността „Кайлъка“

07.08.2024 10:17

 

През изминалото денонощие са погасени пожари в сухи треви, стърнища, отпадъци и нискостеблена растителност на околовърстен път край Плевен в посока град Русе, в индустриалната зона на областния град, в Плевен ж.к „Дружба“, на пътя от град Плевен към село Къшин, в землищата на селата Брестовец, Глава, Муселиево, Обнова, Варана, Опанец, Петърница, Рибен, Ореховица, в село Еница на улица „Хан Аспарух“, Дъбован в местността „Влака“, в Червен бряг в „5-ти квартал“ и над железния мост, край град Летница, край град Кнежа в местността „Зоопарк Гергана“, в землището на Долни Дъбник.
Около 12:30 часа е пламнала трева в борова гора край село Брестовец, в посока местността „Кайлъка“. Пожарът е овладян от екипи на РДПБЗН – Плевен.
При локализирането на пожара в землището на село Обнова помощ на огнеборците от Левски е оказана от служители на Общинска охрана и местни жители. Спасени са обитаеми сгради в близост и Фотоволтаична централа 30kW.
Около 14:30 часа при гасенето на пламъци в местността „Кайлъка“ съдействие е оказано от местни земеделци с водоноски и дискова брана. Изгорели са 30 дка иглолистна гора и 40 дка широколистна гора. Спасени са 80 дка посеви.
При потушаването на огъня в землището на град Летница съдействие на огнеборците от Левски е оказано от гасаческа група на община Летница с пожарен автомобил.
Небрежност при боравене с открит огън е вероятната причина за произшествията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: