Продават имот в Плевен с построени в него 12 сгради, стопанисван от ДП „Фонд затворно дело“

07.08.2024 16:02

Правителството даде съгласие да бъде продаден имот в Плевен, стопанисван от Държавно предприятие „Фонд затворно дело“

Министерският съвет днес даде съгласие министърът на правосъдието да извърши продажба на имот – частна държавна собственост, предоставен за управление на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ (ДПФЗД).

Става дума за поземлен имот с построени в него 12 сгради, който се намира в гр. Плевен, ул. ,,Георги Кочев“ № 6. Имотът е предложен от Териториалното поделение на ДПФЗД в Плевен да бъде разгледан в процедура за продажба, тъй като не се ползва, генерира единствено разходи по стопанисването и администрирането му е в тежест.

Съгласно Закона за държавната собственост, продажбата на имот – частна държавна собственост, придобит или предоставен за управление на държавно предприятие по реда на Търговския закон и чиято данъчна оценка надхвърля 500 000 лв., се извършва от министъра, който упражнява правата на държавата в предприятието, след решение на Министерския съвет.

Продажбата на имота ще се извърши чрез търг с тайно наддаване при първоначална тръжна цена по извършена експертна оценка от независим оценител, съобразно изискванията на Закона за държавната собственост и Правилника да прилагане на Закона за държавната собственост.

Решението предвижда средствата, получени от продажбата на имота, да се разходват от ДПФЗД за дейностите, свързани с подобряване на условията за изпълнение на наказанията .

Това информират от Пресцентър на Министерски съвет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: