За пациентите на ,Мама и Аз’ лекарите и акушерките са „супергерои в престилки“

01.08.2024 12:57

Екипът на родилното отделение в единствената по рода си клиника за майчино и детско здраве ,Мама и Аз’ посреща удовлетворен и щастлив Световната седмица на кърменето – 1-7 август. Отделението се утвърди като предпочитано от много бъдещи родители – от откриването до днес екипите са посрещнали 300 бебета, като само за първите шест месеца на 2024 г. тук са проплакали 152 бебета. От тях момчетата са 81, а момичетата – с десет по-малко.

„Бъдещите родители избират нас с големи очаквания и надежда. Очаровани са от отличните условия, от отдадения екип от лекари и акушерки и от възможностите, които ,Мама и Аз‘ предоставя на младите семейства – например двамата родители да са заедно до новороденото от първия ден“, споделя доц. д-р Йордан Попов, началник на клиниката.

Бъдещите майки прекарват часовете до срещата с тяхната рожба в уютна обстановка, максимално близка до домашната, с подкрепата на техен близък и дискретно наблюдение от страна на екипа. Родилният сектор разполага със зали за естествено или оперативно раждане. Има възможност и за избор на самостоятелна родилна зала за нормално раждане, където се позволява и присъствието на придружител по време на раждането. В послеродовия сектор на ,Мама и Аз‘ е организиран престоят след раждането – осигурено е всичко необходимо за майката и новороденото.

В рамките на Училището за бъдещи родители към отделението до сега са проведени 14 курса. Заедно с лектора Малина Виткова, старша акушерка и сертифициран преподавател, бъдещите родители обсъждат различни теми, свързани с раждането и отглеждането на детето. „Обучението на бъдещите родители за нас е постоянен ангажимент. Наред с Училището, всекидневно провеждаме и индивидуални срещи с тях, за да са спокойни и максимално подготвени в грижата за тяхното дете след изписването от отделението“, категорична е старшата акушерка. „И при изписването сме заедно с тях – всички бебета си тръгват от тук с подарък – албум, запечатал техните първи моменти – първа снимка, първи отпечатък от крачето и ръчичката, първи впечатления“, с усмивка споделя Малина Виткова.

Най-голямото доказателство за високия професионализъм на екипа на родилно отделение е оценката на пациентите. В книгата за похвали и оплаквания, благодарностите се множат всеки ден:

„Супергерои в престилки“ – екип доц. Попов

Благодаря ВИ за професионализма, човещината, добротата, хармонията и радостта, която ни дарихте в този изключително специален момент за мен и семейството ми! Въпреки диабета, високото кръвно и останалите „екстри“, съпровождащи раждането, ВИЕ бяхте страхотни професионалисти, раждането беше ЛЕКО за мен, въпреки неочаквания момент 34 г. Чувствах се и бях в най-добрите ръце! Страхотен мениджмънт!Страхотно сработен екип! Невероятни ХОРА сте всички, от САНИТАРКИ, АКУШЕРКИ И ЛЕКАРИ до доц. Попов! Пожелавам Ви много здраве за ВАС и близките Ви, много живи и здрави мамчета и бебчета и много професионални успехи и развитие на Вашето отделение.

                              С благодарност и от сърце от мама Ваня, заради бебе КАТЕРИНА

Искам да изкажа своята сърдечна благодарност на целия екип на ,Мама и Аз’ на всички лекари, акушерки, неонатолози, санитарки за грижите, професионализма и вниманието към нас. Щастието има много нюанси, но Вие ни подарихте не просто смисъл за утре, Вие ни дарихте с бъдеще. Бяхте до мен в най-важния момент от живота ми! Специални благодарности на д-р Алкара и доц. Попов, че спасиха мен и моята бебка в това ранно раждане и диагноза. Д-р Петракиев, благодаря! Силата на лекаря е в неговото сърце!

С уважение и признателност

от бебе Мирая, мама Милена и тати Милен

Безкрайни благодарности за това, което сътворихте! Още от първата ни визита почувствах, че съм в сигурни ръце, в ръцете на професионалисти, които знаят какво правят. Преминавайки през предизвикателствата на времето, днес все повече ценя вашето усърдие, енергия и сили. Има „лекари“ и ЛЕКАРИ. В този свят, алчен до цинизъм, има и ЧОВЕЦИ! Искам да ви пожелая нещо хубаво, но каквото и да кажа, ще е малко! Доц. Попов, д-р Алкара, д-р Дачев, д-р Попова – ЧОВЕЦИ, на които безброй семейства дължат смисъла на живота си и още много търпеливо чакат реда си – Вие и съдбата да ги направи щастливи. Бъдете благословени и нека се раждат повече здрави деца!

Лидия, мама на бебе Авия

Информация и снимки: МБАЛ „Сърце и Мозък“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: