Съвети за горещите дни

25.07.2024 11:41

Лятото дойде и температурите се покачват. Без съмнение това е сезонът, за който сме мечтали цяла година: ваканция, море, слънце, прохладни вечери сред природата с любимите хора…

Но ето че до заветната почивка има още време, а и след нея трябва да продължим ежедневните си дейности и работа, дори когато термометрите са в червената зона. Добрата новина е, че жегите няма да помрачат радостта ни от този сезон, ако просто обърнем внимание на няколко малки детайла. Прочетете нашите модни и здравни съвети, за да се чувствате прекрасно и в най-горещите дни.

Грижете се за тялото си

Изтощението сякаш ни надвива, щом тръгнем от сутринта по задачи… навън е задушно, няма и помен от прохладен бриз, а безкрайните задръствания и опашки под жаркото слънце са способни да изкарат всекиго извън нерви. Всъщност тонусът и енергията през идния ден са нещо, за което можем да се погрижим още от предната вечер. Ето ги и двете най-важни правила:

Останете хидратирани

Всяка студена напитка изглежда повече от съблазнителна в жегите, но истината е, че не всяка течност хидратира тялото ни, дори напротив – алкохолните, сладките и газираните напитки могат да допринесат за по-бързото ни обезводняване. За сметка на това, водата е най-доброто средство да се охладите и да поддържате концентрацията си и тонуса на целия организъм.

Не пропускайте преди излизане навън да вземете със себе си вода в термочаша или шише – така винаги ще разполагате с нещо полезно, студено и свежо. В колекцията на Fashion Days за дамски и мъжки раници ще откриете перфектния модел, който, освен да ще подхожда на вашия стил, разполага и с удобно място за любимата ви бутилка. Съвет: овкусете водата с ментови листа, резен лимон, стръкче босилек или розмарин, за да ви ободри още повече и да ви насърчи да се хидратирате по-често.

Избирайте храна, която ви кара да се чувствате прохладно

И не, не говорим за сладолед, изкусително джелато или порция сорбе, макар че те са едни от символите на лятото. Храните, които са с по-високо съдържание на мазнини, сол и въглехидрати, ще ни оставят с усещането за тежест, независимо колко малка е порцията. През деня яжте колкото се може повече плодове и зеленчуци, салати или супи със стайна температура. Освен че са много полезни и по-диетични, именно лятото е сезонът на изобилието от пресни биопродукти.

Защитете се от слънцето

След като сме обърнали внимание на здравето си отвътре, идва ред да се справим и с предизвикателствата на външните фактори. Използвайте слънцезащитен крем всеки път, когато излизате на слънце. За съжаление, неприятните изгаряния са само малка част от опасностите. За да се предпазите от топлинен удар, кожни алергии и проблеми с очите, покривайте главата си с шапка или кърпа в светли тонове и не забравяйте слънчевите очила, налични в каталога на Fashion Days.

Облечете се подходящо

Винаги залагайте на леки дрехи с по-свободна кройка, осигуряващи комфорт в горещините и защита от преките слънчеви лъчи. Избирайте светли цветове и качествени материи. Дори и дрескодът и/или аутфитът ви за конкретен повод да не позволяват носенето на чехли, сандали и по-отворени модели, лесно ще намерите удобни обувки от дишащи тъкани, които пасват на визията и предпочитанията ви.

Останете на хладно по време на топлинните вълни

Ако трябва да излезете навън, опитайте се да се движите по сенчести пътеки и правете чести почивки под дърветата, за да се хидратирате и охладите. Макар да е изкушаваща идея да включите климатика на възможно най-ниските градуси, по-добре е да го настроите на умерена температура. Запомнете: дори ако жадувате прохлада за кратко време в колата, у дома или в офиса, голямата температурна разлика не е полезна за тялото ви.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: