Над 1400 членове и симпатизанти на БСП от област Плевен отиват на Бузлуджа

23.07.2024 13:23

Подготовката на плевенската организация на БСП за тържествата на Бузлуджа на 27 юли бе темата на пресконференцията днес, в която участваха членът на Националния съвет Стефан Бурджев, областният председател Илиян Александров и общинският председател Свилен Атанасов.

Атанасов съобщи, че тази година записалите се за участие на празника от членове и симпатизанти на БСП от община Плевен са с близо 40% повече от миналата година. Този факт, според него, показва, че те одобряват стъпките на временното ръководство на партията за успокояване на напрежението, както и за възстановяване на диалога вътре в партията, но и с другите леви субекти, както и с Президента Румен Радев.

Близо 1500 ще са участниците от област Плевен на тържествата на Бузлуджа, съобщи областният председател Илиян Александров. Той също смята, че това е знак за подкрепа към ръководството сега в партията и липсата на разединение и разколебаване.

Стефан Бурджев, член на НС на БСП, подчерта, че в партията вървят процеси на диалог с другите леви формации и с президента. „В последния един месец има постоянни разговори, има смирение и преглъщане на егото както от страна на БСП, така има узряване, успокоение и смирение и в другите леви формации, на база на това, че те отчитат, че техните свръхзавишени очаквания не водят и до постигане на техните цели. Във всички колективно има узряване“, коментира Бурджев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: