Випуск „Цар Симеон Велики“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ се дипломира тържествено на 26 юли

19.07.2024 14:10

Дълг и отговорност е да си част от 73-я Випуск на ВВВУ „Георги Бенковски“, а личността и делото на един от най-забележителните български държавни и духовни водачи  – Цар Симеон Велики да е негов патрон!

На 26 юли 2024 г., на централния площад в град Долна Митрополия ще се състои тържественият акт по случай присвояване на първо офицерско звание на курсантите-випускници. Те и абсолвентите на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще получат дипломите си.

От Професионалния сержантски колеж ще връчат свидетелствата на кадетите – задочна форма на обучение за придобиване на професионална квалификация „Сержант“.

Випускниците от специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ завършват в шест специализации с общ среден успех  Отличен 5,55 / най- висок от випуските, завършили след възстановяване на ВВВУ /.

Постигналите отличен успех  по време на следването са над половината от завършващите.

73-тия випуск завършват три девойки. Момчетата и момичетата са родом от 17 български града. Най-много са от Пловдив, Плевен, Ямбол. Лейтенантите  ще започнат трудовия си път в авиационните бази на ВВС и ВМС от 29 юли.

Първенецът на „73-ти Випуск „Цар Симеон Велики“- лейтенант инж. Борислав Иванов от специализация „Летец-пилот“ е и първият от последните четири випуска, който завършва с пълно отличие.

От студентите ОКС „Магистър“, обучаващи се по пет специалности, най-много са от специализация „Авиационен мениджмънт“. Следват ги колегите им от „Авиационно въоръжение“, „Автоматика, информационна и управляваща техника“, „Електроника“ и „Аерокосмическа техника“.

Болшинството от повишаващите образованието и квалификацията си работят в системата на гражданската и военната авиация. Това им позволи да защитят блестящо дипломните си проекти.

Професионалния сержантски колеж завършват  кадети от формированията на ВВС- задочна форма на обучение за придобиване на професионална квалификация „Сержант“. Те придобиха знания в четири специалности по шест специализации. Постигнаха успех Мн. добър 5,09.

Зад сухите статистически данни се крият интересни човешки съдби на млади хора, които тръгват по неравния и стръмен житейски и професионален друм с надежда, че и те могат да допринесат за по-доброто бъдеще на военната и гражданската ни авиация !

На добър час, 73-ти  Випуск „Цар Симеон Велики“!

 

Информация: ВВВУ „Георги Бенковски“

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: