Детска полицейска академия „СОНИК СТАРТ“ с трето издание в град Левски – снимки

17.07.2024 9:16

В периода от 8 до 12 юли се проведе третото издание на ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ „СОНИК СТАРТ“ под егидата на г-н Иван Иванов, управител на СОНИК СТАРТ. Инициативата е част от събитията посветени на 15 години от създаването на компанията с подкрепата на Община Левски и с менторско участие на служители на РУ Левски, РСПБЗН Левски и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

При изключителен интерес се реализираха дейности с тридесет и две деца, участници в академията, за които лятната ваканция освен прекрасно време за отдих се превърна и в предизвикателство за успех.

Децата допълниха познанията си за пътните знаци, правилата за движение по пътищата, управлението на велосипеди и тротинетки. Представители на полицията в гр. Левски ангажираха участниците с интересни и полезни занимания и професионални напътствия за спазване на правилата. По покана на ръководството на  полицейското управление, участниците в академията посетиха РУ „Полиция“ в гр. Левски, където се запознаха отблизо с ежедневието на служителите на реда.

Малките академици със смели сърца посетиха пожарната, където участваха в демонстрации и в интерактивна беседа за видовете бедствия и начините за вземане на най-разумното решение в случай на пожар, авария или друга кризисна ситуация, под ръководството на г-н Ветов, началник на РСПБЗН гр. Левски. Запознаха се с интересни детайли от натовареното ежедневие на пожарникарите в горещите дни, наблюдавайки реална ситуация на подготовка на професионалистите при подаден сигнал за пожар.

Г-жа Александрова, секретар на Местна комисия за борба с противообществените прояви изненада децата, поставяйки ги в роли на извършители на противообществени прояви и възпитатели. С огромно вълнение  и отговорност, участниците пресъздадоха възпитателно дело на дете, извършило нарушение.

Малките пазители на реда изработиха модели за създаване на своя емблема и писаха авторски текстове за значимостта на академията.

Всеки участник получи грамота за участие и снимка, запечатала вълнуващи моменти от третото издание на детската полицейска академия.

През всички дни от провеждането на предвидените дейности по програма, децата всеотдайно и дисциплинирано се справяха с поредното предизвикателство, отправено към тях. Преживяните емоции и отговорността от взетите решения се оказаха една от успешните формули за успех в петдневното приключение.

Информация и снимки: Наталия Николова, ръководител Център за обществена подкрепа/ЦОП/- гр. Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: